fbpx
Solafskærmning

Solafskærmning til dine vinduer kan være løsningen til rum, som bliver meget varme om sommeren. Med solafskærmning kan du styre mængden af sollys, der kommer ind i rummet i din bolig eller dit kontor. Kontakt os, og hør mere!

 

Kontakt gardinmageren
Få flotte gardiner

Skal du have nye gardiner til boligen eller arbejdspladsen?

Så book et gratis og uforpligtende møde hos dig, når det passer dig.

Udfyld blot kontaktformularen, og så ringer vi tilbage snarest!

Få besøg af Gardinmageren

RING 44 44 55 55
… eller indtast telefonnummer og
vi kontakter dig hurtigst muligt.

Få besøg af Gardinmageren

Få en gennemgang af gardiner, markiser og solafskærmning.

Hvad fungerer, hvad skal udbedres og hvad skal skiftes ud?

Så book et gratis og uforpligtende møde hos dig, når det passer dig. Udfyld kontaktformular, og så ringer vi tilbage snarest!

RING 44 44 55 55
… eller indtast telefonnummer og
vi kontakter dig hurtigst muligt.

Solafskærmning med Duo Roller

Alt i solafskærmning

Solafskærmning til vinduer kan bruges til at blokere solens varme stråler og giver en række fordele. Solafskærmning:

 • Forhindrer direkte sollys i at trænge ind i rummet og opvarme det.
 • Forhindrer blænding fra refleksioner på skærme og direkte sollys.
 • Modvirker, at dine flotte møbler falmer, når de ikke står i direkte sollys.

Solafskærmning kommer i forskellige typer – både som screens eller solskærme, markiser og som gardiner.

Man skelner her imellem indvendig og udvendig solafskærmning – læs mere forneden.

Opmålinger til gardinløsninger

Gratis
opmåling

Få besøg af en professionel gardinekspert. Se de mange prøver fra gardinbussen og få ideer til indretning med gardiner og solafskærmning.

Få en god pris på gardinløsninger

Uforpligtende
tilbud

Når vi måler op til gardiner, solafskærmning og markiser, udregner et tilbud på stedet - Accepteres ordren, sættes den i gang med det samme.

Montering af gardinløsninger

Opsætning &
montering

Din garanti for at få professionel hjælp er, at vi selv monterer gardiner og solafskærmning. Når din ordre er klar, klarer gardinmageren monteringen.

Solafskærmning Dubli gardiner
Solafskærmning med Dubli gardiner
Solafskærmning med mørklægning til skråvinduer
Solafskærmning til skråvinduer
Solafskærmning med screens
Solafskærmning med udvendige screens
Solafskærmning udvendig med markiser
Solafskærmning udvendig med markiser

Solafskærmning og screens

Solafskærmning og screens er også noget, som vi kan hjælpe dig med – både til erhverv og privat. Vi har mange års erfaring med denne type af opgaver, så du er i trygge hænder!

Vi kommer ud hos dig gratis og måler dine vinduer op til din solafskærmning i form af både gardiner, persienner, markiser eller screens.

Så kan vi også tage en snak med dig og rådgive dig snak om, hvad dine behov og ønsker til solafskærmning er. Dette gælder både i forhold til funktionalitet og design.

Vi besøger dig og måler op helt gratis. Kontakt os i dag – vi glæder os til at høre fra dig!

RING 44 44 55 55
... eller udfyld formularen og fortæl mig, hvad du ønsker.
Jeg tager kontakt til dig hurtigst muligt.

Udover solafskærmning, findes der også…

Rullegardiner

Rullegardiner

Plisségardiner

Plisségardiner

Persienner

Persienner

Lamelgardiner Hvide og lange

Lamelgardiner

Indvendig og udvendig solafskærmning for vinduerne

Solafskærmning for vinduerne kan ske med både forskellige typer gardiner samt markiser/baldakiner, persienner eller skodder.

Indvendig solafskærmning

Til indvendig solafskærmning kan du bruge forskellige typer af gardiner. Nogle af de mest populære gardiner til indendørs solafskærmning er:

 • Stofgardiner
 • Rullegardiner
 • Persienner
 • Lamelgardiner

Den store fordel ved at bruge denne type af indvendig solafskærmning er, at gardiner og persienner er nemme at betjene, og samtidig hjælper de med at accentuere og fremhæve indretningen i hjemmet – samtidig med at de skaber hygge. Persienner er gode til mindre vinduer og kan vippes for at styre mængden af lys, der kommer ind.

Hvis dine vinduer vender ud mod solen, er det en god idé at have gardiner, der kan trækkes for til at give skygge.

For at give den bedste beskyttelse mod solen bør gardinerne være tykke. Dette er dog ikke altid den optimale løsning for alle, da tykke gardiner også ser ret tunge ud indretningen. Du kan også overveje tyndere, som tillader noget af solens lys atr trænge igennem.

Har du brug for rådgivning, skal du være velkommen til at kontakte os!

Udvendig solafskærmning

Udvendig solbeskyttelse omfatter primært markiser, baldakiner og screens, der monteres foran vinduerne og kan køres op og ned. Disse former for udvendig solafskærmning er med til at forhindre, at solen bliver for varm indendørs, og at den blænder. 

Gardinmageren har stor erfaring med at opmåle og montere forskellige typer af udvendig solafskærmning, derunder: 

 • Markiser
 • Baldakiner
 • Screens

Markiser og baldakiner er også begge effektive måder at blokere solen på, men de tjener forskellige formål. Markiser bruges typisk til at forhindre direkte sollys i at træge ind i lokalet så det bliver for varmt.

Markiser er justerbare, så du kan styre, hvor meget sollys de lukker ind. Samtidig er fordelen, at de kan bruges til solafskærmning på din terrasse.

Markiser fungerer bedst til store vinduer og kan rulles ud eller trækkes ind for at lukke den ønskede mængde lys ind.

Baldakiner bruges primært til at forhindre blænding fra refleksioner og direkte sollys. Baldakiner fungerer på samme måde som markiser, men kan ikke justeres.

Baldakiner er derimod faste konstruktioner, der typisk bruges til solbeskyttelse om vinteren, hvor solen står lavt. Baldakiner kan fastgøres på siden af en bygning, og de fås i mange forskellige materialer og stilarter.

Hvis du leder efter en måde at blokere solen automatisk på, når den er oppe, er en markise en god mulighed. Markiser kan rulles ud manuelt eller elektrisk, og nogle modeller kan endda rulles ud automatisk, når solen står op. 

Gardinmageren kan hjælpe dig med alle former for udvendig solafskærmning – både til private og til erhverv. Giv os et ring i dag ellers send os en forespørgsel via vores kontaktformular!

Screens til solafskærmning

Screens til solafskærmning er skærme, som du kan sætte op foran dit vindue for at reducere solens stråler. Mange screens er uigennemsigtige, så de blokerer helt for solen.

Andre screens er semi transparente, så du også kan se igennem skærmen og nyde din dejlige have. Her vil der typisk være tale om netskærme. 

Solskærme screens kan være fremstillet af forskellige materialer, f.eks. aluminium eller PVC. Nettet er normalt fremstillet af glasfiber eller polyester.

Screens fås i mange forskellige farver, så du kan vælge den, der passer bedst til dit hus’ ydre.

Screens findes også i forskellige størrelser og kan fremstilles efter mål, så du kan vælge dem, der passer bedst til dine behov.

 At installere en solskærm på ydersiden af dit hus kan være godt, hvis du ønsker en mulighed for at blokere solen fuldstændigt. Hvis du leder efter en permanent løsning, kan du installere en solskærm på ydersiden af dit hus. Denne vil du let kunne rulle op eller ned automatisk eller med et håndsving, efter behov. 

Du kan også få screens til at montering indvendigt i rummet.

Opsætningen af screens gøres af en professionel, eller du kan gøre det selv. Som fagfolk anbefaler vi dog, at du får en professionel virksomhed til at hjælpe dig med det, da det vil spare dig tid og besvær samt sikre kvaliteten. 

Vær opmærksom på, at udvendige screens skal kunne modstå det kraftige danske blæsevejr og vinterkulde!

 Kontakt os til en snak om, hvilken type af udvendige screens, der er bedst for dig – vi lever og ånder for gardiner og solafskærmning, og glæder os til at høre fra dig!

Sådan vælger du den rette solafskærmning til dine vinduer

Hvilken type af solafskærmning, du skal vælge, afhænger af forskellige faktorer, deriblandt:

 • Hvad rummet skal bruges til
 • Hvor ofte du bruger rummet
 • Om rummet vender mod nord, syd, øst eller vest
 • Vinduernes størrelse, eller om de er skrå
 • Dit budget

Her er det også værd at være opmærksom på, at udvendig solafskærmning generelt køler lokalet mere ned end indvendig solafskærmning.

Grunden til dette er, at solens varme stråler bliver blokeret på ydersiden af vinduet, så de derved ikke kommer ind i lokalet overhovedet.

Husk også på, at vinduer i Danmark typisk åbner udad. Det sætter nogle naturlige begrænsninger for, om du overhovedet kan kombinere udvendig solafskærmning med din type af vindue! 

Som udgangspunkt kan du få skræddersyede løsninger til solafskærmning, uanset om de skal være indvendigt eller udvendigt.

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak om, hvordan du kan få den bedste løsning indenfor screens og solafskærmning – vi glæder os til at høre fra dig!